Шест бързи полицейски производства, четири преписки и едно досъдебно производство са образувани след специализирана полицейска операция на територията на Бургаски регион, насочена към противодействие употребата и разпространението на наркотични вещества.

Извършено е претърсване в дома на 32-годишен бургазлия на ул. „Александър Велики“ от служители на Първо Районно управление – Бургас. Стая е обособена като лаборатория за производство на синтетични наркотици. Открити са и прекурсори за производство на синтетични наркотици „пико“ – блистери с хапчета, колби, епруветки, червен фосфор, полиетиленови бутилки, свързани в система с маркучи. Открити са различни химически вещества – солна киселина, фосфорна киселина, основи, кореселин, електронна везна, други прибори и вещества. Иззети са няколко топчета бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/.

Бургазлията е задържан с полицейска заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

При претърсване на две жилища, обитавани от 29-годишен криминално проявен помориец е намерена и и иззета суха зелена тревна маса на съцветия /глави/ с общо тегло около 600 грама /канабис/. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Извършено е претърсване и на стая в Созопол, обитавана от 32-годишна криминално проявена жена. Намерени и иззети са плик със суха зелено-кафява тревна маса /канабис/, плик с бучка бяло вещество и втори плик с бяло прахообразно вещество /метамфетамин/. Созополчанката е задържана за рок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

При друго претърсване в дома на 27-годишен бургазлия в бл. 82 в ж.к. „Меден рудник“, служители от Четвърто Районно управление – Бургас намерили и иззети бяло кристалообразно вещество /метамфетамин/, суха тревна маса /марихуана/ и прекурсори за производство на метамфетамин. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

2 + seven =