Изобщо не пренебрегвайте съвета на доктора по органична химия. Д-р Мермерски е изпробвал лично върху себе си ефекта на диетата „секси“ и е категоричен, че чрез нея ще убиете глада 2-3 часа след секс.

Заменете вечерята със секс, ако правите това три пъти седмично, си гарантирате перфектно здраве и фигура. За три месеца д-р Мермерски е свалил 15 килограма, и то без да гладува.

А защо секс именно за вечеря?

„Това е тази част от денонощието, в която мелатонинът (хормонът на съня б. а.) започва да се повишава, т.е. тялото се подготвя за заспиване, сваляте напрежението. А след секс три часа горите калории, и то като сте абсолютно пасивни“, обяснява експертът. Мермерски заявява, че след секс дори да стоите на едно и също място, ще изгорите повече калории, отколкото ако през деня извършвате някакво физическо натоварване. Изначалната идея на секси диетата му е тя да се превърне в лайфстайл. Т. е. човек да промени начина, по който живее хранене, движение, секс и тренировка, без да търпи ограничения.

В този контекст д-р Мермерски препоръчва на дамите да обърнат внимание на формата на тялото си, за да разберат кой е най-подходящият за тях режим на хранене, тренировки и почивка. Ето и какви насоки дава специалистът:

От гледна точка на спецификите на женския организъм има 3 основни типа: ябълка, круша и правоъгълник.

За да определите кой тип сте, застанете права, без да гълтате корема, и премерете обиколката на талията си. След това премерете обиколката на двете бедра в най-широката им част. Разделете обиколката на талията на тази на бедрата.

Ако полученото съотношение е под 0,8 см тялото ви е тип „круша“.
Ако полученият резултат е над 0,95 см – „ябълка“.
Ако е между 0,8 и 0,95 см тялото ви е тип „правоъгълник“.

Според статистиката най-привлекателни за мъжете са жените с крушовидна форма на тялото.

Този тип фигура се асоциира с детеродност. Дамите с тяло тип „круша“ имат по-слаба съединителна тъкан. При тях по-лесно се образува целулит и са най-малко атлетични. Те трябва да избягват мазнините и да приемат повече протеини около 45% въглехидрати, 45% белтъчини и не повече от 10% мазнини, предимно растителни. Дамите тип „круша“ най-обилно трябва да похапват сутрин.

Жените тип „правоъгълник“ нямат подчертани извивки, раменете и ханшът им са с еднакви размери, крайниците им са издължени.

Не им се налага да спазват диети. Но трудно натрупват мускулна маса. Поради ниския процент на мазнини в тялото им, те трябва да консумират повече мазнини, за да поддържат мускулната си маса. Трябва да наблегнат на белтъчините около 45%, около 35% въглехидрати и около 20% мазнини.

Жените тип „ябълка“ имат хубава мускулна маса.

Те трябва да се хранят с по-малко белтъчини и повече сложни въглехидрати, закуската им да е пълноценна откъм калории, а вечер може да похапват добре, но все пак след 8,00 часа да не натоварват организма с прекалено много калории. Перфектната храна за вас е сложни въглехидрати – 50%, качествени протеини – 30% и здравословни мазнини – 20%.

Какъвто и хранителен режим да спазвате има и две храни, които задължително трябва да включите в менюто си – тиквени семки и маслото от тях.

Д-р Мермерски съветва да обърнем особено внимание и на съня си.

Колкото поздрав е той, толкова по-слаби и здрави ще сме и ние. В последно време учените, диетолозите и изследователите успяха да установят логична връзка и зависимост между циркадните ритми и здравословното тегло.

Оказва се, че повишеният апетит към сладки, тестени и мазни храни може да се избегне и/или намали, ако хората:

Спят поне 8,5 часа
Спят в подходящите за сън часове (тези с повишена секреция на мелатонин) според циркадните ритми.

Най-подходящите за сън часове започват в 21,00 часа, когато стартира секрецията намелатонин „хормонът на съня“, и свършват в 07,30 часа, когато тя приключва.

В заключение най-лесният естествен начин за отслабване и поддържане на здравословно тегло е да си осигурим достатъчно количество качествен сън и секс. Опитайте!

 

rozali.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × one =