Окръжен съд – Бургас одобри постигнато споразумение между Окръжна прокуратура – Бургас, подсъдимите Георги А. и Иван И. и техните защитници.

Георги А. се признава за виновен в това, че в Слънчев бряг, Равда, Свети Влас, Приморско и Черноморец на ATM устройства /банкомат/, монтирал техническо средство, за да придобие информация за съдържанието на платежни инструменти – записи от „втора пътечка на банкови карти“, съдържащи номерата на картите, и четирицифрени лични идентификационни /ПИН/ кодове/, които представляват парола за достъп до банковите карти и за идентифициране на клиента

На основание чл. 23, ал. 1 от НК, на подсъдимия Георги А. се наложи едно общо наказание за двете престъпления, а именно „Лишаване от свобода“ за срок от една година, което да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим. Съдът не наложи на подсъдимия Георги А. наказание „Глоба“ до двойния размер на получената сума, което законът предвижда наред с наказанието Лишаване от свобода“ за престъпленията по чл. 249, ал. 3 от НК, тъй като със същите не са причинени имуществени вреди.

Съгласно одобреното споразумение подсъдимият Иван И. се призна за виновен в това, че през периода месец юни 2014 г. – 30.07.2014 г., в София, Свети Влас и  Черноморец, при условията на продължавано престъпление, действувайки като извършител при две от деянията и като помагач, в съучастие с Георги А. – като извършител, при други две от деянията, изготвил и улеснил монтирането на технически средства, за придобиване на информация за съдържанието на платежни инструменти

На подсъдимият Иван И. се наложи наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 9 месеца, изпълнението на което наказание се отложи за изпитателен срок от три години. Деянията са извършени от подсъдимите виновно, при форма на вината „пряк умисъл“. Окръжен съд – Бургас намери, че постигнатото споразумение не противоречи на закона и на морала, поради което следва да бъде одобрено.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви