Какви мерки за намаляването на шумовото натоварване са предприети към момента от Община Бургас? Този въпрос задава общинският съветник от групата на ПП ГЕРБ в Бургас Георги Дракалиев към местната администрация и кмета Димитър Николов.

Дракалиев също така иска да разбере какви са причините за превишаването на граничните стойности на показателите за шум, както и кои са районите в Бургас, в които има превишаване на тези показатели.

Общинският съветник пояснява, че съсредоточени в проблемите със замърсяването на атмосферния въздух, не бива да забравяме, че в големите градове съществувал и друг проблем, а именно шумовото натоварване. То се отразявало върху човешкото здраве и предизвиквало стресови и болестни състояние.

„Според данни на Световната здравна организация шумът води да увеличаване на риска от сърдечна атака, нарушаване способностите за учене, допринася за увеличаване на пътно-транспортните инциденти. Освен това проучванията показват, че хората се демотивират, когато не могат да направят нищо, за да се преброят с шума – по-трудно решават проблемите си и изоставят поставените цели“, пише още Дракалиев в докладната си

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви