Маргарита Петкова

Грандамата на българската поезия Маргарита Петкова ще представи в Бургас новата си книга „Тъй рече Виктор“ на 7 март (четвъртък). Литературната среща ще започне от 18:00 часа в конферентна зала „Ахело“ в Гранд Хотел и СПА Приморец.

„Тъй рече Виктор“ се ражда в социалната мрежа.

Там, Маргарита Петкова споделя стих след стих за Виктор. Публикациите печелят овациите на публиката и се споделят хиляди пъти. Многобройни фенове очакват новите откровения на Виктор. В един момент, публиката си пожелава да има всичко за него събрано на едно място – в книга. Премиерата на „Тъй рече Виктор“ с издател „Персей“ е на 7 ноември 2018 г. в столицата. Книгата печели конкурс на Министерството на културата.

Маргарита Петкова е поет, преводач, публицист.

Определяна е като царицата на любовната и женска поезия – както и като скандална, откровена до крайност, предизвикателна. Нейни произведения са превеждани на почти всички европейски езици, включително норвежки и шведски. Тя е автор и на текстовете на над 200 популярни песни („Иване“ в изпълнение на Богдана Карадочева, „Балкански синдром“ в изпълнение на Тони Димитрова, „Болката отляво“ в изпълнение на Васил Найденов и много други) и няколко мюзикъла. Носител е на редица престижни национални и международни награди за поезия.

Заповядайте на среща с Виктор и Маргарита Петкова – на 7 март в Гранд хотел и СПА Приморец. Входът за събитието е свободен.

За повече информация: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви