Осем дни остават до 14.02. – Денят на влюбените. Той се пада в четвъртък. Този ден винаги се предпочита за сключване на граждански брак, независимо дали се пада през седмицата или през уикенда.

До момента четири двойки са подали документи за бракосъчетание. Има и една двойка, която е заявила желание, но все още не е регистрирала документите си,

каза за BurgasNews Магдалена Карастоянова – управител на обредния комплекс в Бургас.

Тя уточни, че браковете ще бъдат в следобедните часове и, че те няма да бъдат смесени за разлика от други години, когато е имало такива случаи. Всички ще бъдат сключени в ритуалната зала на ул. „Вардар“.

Карастоянова обаче разкри, че вече има заявени сватби за дните със запомнящи се дати, в които цифрите се повтарят. За 19.02.2019 год., пада се вторник, ще има една сватба. За 9.09.2019 г., който е в понеделник, също е заявена една, а две двойки вече са запазили часове да се венчаят на 19.09.2019 г. Тази цифра ще бъде чувствително увеличена, убедена е Карастоянова предвид, че септември все още е далеч. Практиката от изминали години сочи, че на подобни дати е имало по десетина сватби.

През 2018 и 2017 години сватбите на Св. Валентин в Бургас бяха по три. През 2016 год. пък на датата 14.02. имаше само две сватби. През 2015-та, когато Свети Валентин беше в събота, се създадоха нови 8 семейства. Рекордьор е 2009 год., когато сватбите бяха 15 – тогава също беше събота.

Макар да се сключват граждански бракове в Деня на Св. Валентин, като цяло съботният ден си остава най-предпочитан за сватби, коментира Карастоянова.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви