Да чуеш

Историята пази множество тайни, които независимо от нивото на съвременните технологии е невъзможно да бъдат разгадани. Към тях се отнася и появата на невероятни способности у напълно обикновени хора. Тъй като няма обяснение за този феномен, изследователите предполагат, че подобен ефект възниква, когато тези личности започват да получават преки указания от извънземния разум. Тези заповеди могат да постъпват телепатично или по някакъв друг начин… Така или иначе, става ясно едно. Всички озарени от такива способности твърдят, че чуват „извънземния глас“…

Пример за човек, подложен на такова мистично внушение, е знаменитата Жана д’Арк. Преди изкачването си на историческия Олимп тя е обикновена селянка. Живее по време на т.нар. Стогодишна война между Франция и Англия. Жана чува „тайнствен глас”, който й заповядва да освободи град Орлеан от вражеската обсада и след това да направи всичко възможно крал на Франция да стане Карл VII от династията Валоа. А най-главното е, че девойката трябва да изгони англичаните от френската земя.

Орлеанската дева

 

Може да не ни се вярва, но Жана д’Арк по някакъв напълно непостижим начин успява да събере професионална армия и да ги обедини в името на благородната цел. Тя така вдъхновява воините, че те безогледно и яростно се хвърлят във всеки бой, дори и численото преимущество да е на страната на врага. Войската под ръководството на безстрашната девойка печели сражение след сражение.

Но „тайнственият глас” не я оставя без помощ: той постоянно я предупреждава за бъдещи събития. Например в битката при Поте 1500-хилядната войска на Жана д’Арк нанася съкрушителен разгром на англичаните, чиято армия е от 5000 воини. При това французите губят в сражението само 10 души, а англичаните – 2500!

Френската армия, водена от Жана д’Арк, освобождава всички френски градове и извършва зашеметяващ по своята стремителност прелом във войната. Тайнственият „съветник” на Орлеанската дева, както наричат Жана д’Арк, я предупреждава, че скоро тя ще бъде пленена. Девойката не скрива това от своите съратници. И последвалите събития само потвърждават тези предсказания. Тя е пленена от бургундците, обкръжили отряда й край Компиен. В затвора се разболява сериозно. Лекарите признават болестта й за нелечима. Но отново на помощ се притичва „тайнственият глас, който й предсказва бързо възстановяване.

Трибуналът на Инквизицията, който произнася присъдата над Жана д’Арк, не вярва на думите й за посещаващия я „нощен глас свише”. Тя е обявена за магьосница и обвинена във връзки с нечистата сила. Присъдата е напълно очаквана – изгаряне на клада.

Но това е официалната версия.

Екзекуцията на войнствената девойка води до цяла верига от тайнствени събития.

Трябва да се отбележи един странен факт: към кладата девойката е доведена облечена с наметало и с широка качулка, покриваща лицето й. Около 800 английски войници са обградили мястото и не допускат тълпата да се доближи. При това все още не е открит документът, потвърждаващ екзекуцията на Жана д’Арк.

Още по-интересен факт е, че в течение на кратък период всички съдии от трибунала, произнесъл присъдата над Орлеанската дева, умират. Минават пет години и един ден истинската Жана д’Арк е забелязана на улицата в Метц. Разпознават я близки до нея хора. Веднага се намират свидетели, които уверяват, че Жана д’Арк е избягала от затвора през таен проход. А може би й е помогнал въпросният „тайнствен глас” и вероятно историята е завършила с happy end.

След тайнственото си спасяване тя се омъжва и възпитава двама синове. А през ХХ в. папата отменя решението на трибунала на Руан, като я обявява за светица.

Видения в мъглата

Джордж Вашингтон също разказва на своя приятел Е. Шърман за тайнствен инцидент, който се случва с него, когато армията му губи битката с англичаните за Филаделфия през декември 1777 г. Претърпял поражение, той е сам в стаята и се опитва да намери изход от катастрофалната ситуация, в която е изпаднала армията.

Изведнъж стаята се изпълва с ярка светлина и пред него се появява красива жена. Тя протяга ръка на изток и пред Вашингтон като в мъгла започват да се появяват видения. Той вижда как ангел загребва вода от океана и напръсква Азия и Европа. С радост наблюдава разцвета на своята държава. А третото видение е военното противостояние между Америка и държавите в Европа, Африка и Азия.

Но това не е единствената мистична среща. В дневниците на президента могат да се открият бележки за тайнствени летателни обекти, както и за зеленокожи същества, които го снабдяват със сведения за намеренията на армиите на англичаните и му дават отлични съвети.

Мистиката продължава

Друг военачалник, добре известен в Европа, изглежда, също е изпитал въздействието на извънземни цивилизации. Става дума за Наполеон Бонапарт. Говори се, че съществува убедително доказателство за тази хипотеза.

През 1990 г. професор Льофебр открива в черепа на Наполеон вграден имплант, представляващ малка метална пластинка, подобна на съвременна микросхема.
Изследователите смятат, че посредством този миниатюрен прибор съобщенията са предавани непосредствено в мозъка на Наполеон. Приблизителното време на поставянето на импланта е 1794 година. Именно по това време Наполеон изчезва за няколко дни.

Историците признават, че преди това той далеч не блести с военни и организаторски таланти. А след като извънземен разум поема контрол над мозъка му, започва стремителната му и успешна военна кариера.

Така, през 1796 година Бонапарт управлява зле оборудвана и гладна армия, но въпреки това печели няколко блестящи победи над войски, превишаващи ги и по численост, и по въоръжение. Той триумфално преминава през Италия. На сподвижниците си казва, че

към целта го направляват велики сили и ако го оставят, той ще загуби всичко.

Благодарение на мистичните си помощници той се чувства неуязвим, затова често е в първите редици на сражаващите се.

През всичките години на бляскавата му военна кариера и безстрашното му поведение той нито веднъж не е ранен. Наполеон е толкова убеден в победата край Аустерлиц, че спокойно спи до самото сражение. А когато армията му яростно се сражава край Ваграм, заповядва да му приготвят спалнята, ляга си и потъва в здрав сън. Когато се събужда, се включва в командването на боя.

Мистичен случай бележи и сражението край Арсен. Димящо гюле пада пред веригата настъпващи войници. Всички замръзват ужасени. Но Наполеон спира коня си непосредствено до гюлето. Боеприпасът избухва, като разпорва корема на животното, докато самият Наполеон остава цял и невредим и просто си взема друг кон.

По време на едно от покушенията срещу него през 1800 година каретата на военачалника успява да премине покрай заложената бомба няколко секунди преди взрива. След като се провъзгласява за император, той бързо присъединява към империята няколко европейски държави.

Но през 1810 година Наполеон силно се променя: изчезва неговото безстрашие и той се превръща в напълно обикновен човек. Обяснението за подобен факт може да е само едно – помощта от извънземния разум е спряла.

Интересно как би се развила човешката история, ако извънземният разум не се намесваше в ключови моменти. Наистина ли пришълците се опитват да помогнат на човечеството, или преследват съвършено различни цели?…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви