Президентът на Съединените щати Доналд Тръмп призова републиканците и демократите да загърбят враждите и да се обединят в името на американската нация.

В годишната си реч „За състоянието на съюза” Тръмп призова двете водещи партии да направят компромиси, като допълни, че „нелепите партийни разследвания” може да навредят на американския просперитет

Тръмп призова членовете на Конгреса да работят заедно по деликатната тема за имиграцията и увери, че само една стена по южната граница може да гарантира сигурността на страна, като потвърди решимостта си да построи стената. Той също така обяви датата и мястото на втората си среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун и предупреди Китай, че повече няма да може да краде американска интелектуална собственост.

„Мнозина от нас са обещавали по същество едни и същи неща – да защитават американските работни места и да искат честна търговия за американските работници; да изградят отново и да съживят инфраструктурата на страната; да намалят разходите за здравеопазване и цените на лекарствата, да създадат сигурна имиграционна система, законна, съвременна и сигурна, и да водят международна политика, която поставя американските интереси на първо място. Сега американската политика предлага нова възможност, стига да имаме куража заедно да се възползваме от нея”, посочи Тръмп

„Остава да бъде свършена още много работа, но отношенията ми с Ким Чен-ун са добри. Председателят Ким и аз ще се срещнем отново на 27 и 28 февруари във Виетнам”, допълни американският президент.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви