На 05.02. около 14.30 ч. в Районно управление – Приморско е получено съобщение за възникнал инцидент между двама мъже от Приморско. Единият е на 35 години, а вторият на 49 години. Спорът възникнал по повод отпуснат нерегламентиран кредит в размер на 2 000 лв. от страна на 49-годишния мъж, на когото кредитополучателят дължал неплатена месечна парична вноска в размер на 240 лв.

При физическата саморазправа 35-годишният мъж бил принуден да даде дебитната си карта с ПИН кода към нея.

Своевременно реагиралите на сигнала за инцидента полицейски служители от Районно управление – Приморско установили извършителя на лихварската дейност, като извършили претърсване в управлявания от него „Ауди А 4“. Те намерили и иззели седем дебитни карти, тефтер и бележки от банкомати, имащи отношение към извършваната престъпна дейност.

Установени са множество свидетели, които заявили, че 49-годишният мъж им предоставял парични суми срещу лихва, а в залог вземал дебитните им карти.

Кредиторът е задържан за срок от 24 часа. За осъщественото изнудване на 35-годишния мъж от Приморско е образувано бързо полицейско производство, което е докладвано в Районна прокуратура – Царево. След събирането на достатъчно доказателства предстои отделяне на материали и изпращането им в Бургаска окръжна прокуратура по отношение извършваната лихварска дейност. Работата по случая продължава от служители на Районно управление – Приморско.

Снимката е илюстративна

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one + twenty =