Ангела Меркел вече не се нуждае от своя акаунт във Facebook. Германският канцлер, която планира да напусне политиката след края на мандата си, ще закрие официалната си страница в мрежата, защото вече не е начело на партията Християндемократически съюз, каза тя в петък във видео съобщение, публикувано на платформата.

„Мило Facebook общество, днес е денят, в който искам да благодаря за силната подкрепа във Facebook страницата ми. Знаете, че вече не съм ръководител на ХДС (Християндемократическия съюз) и затова закривам страницата си във Facebook“, заяви Меркел във видеозапис в социалната мрежа.

Проверка на Bloomberg показва, че Меркел закрива страница с над 2,5 млн. харесвания – повече, отколкото има френският президент Еманюел Макрон и всеки един германски политик. В профила си тя изрежда своите хобита, включително опера, планинарство и градинарство, любимия ѝ филм – романтичната драма от 1985 г. „Извън Африка“ с участието на Робърт Редфорд и Мерил Стрийп, както и нейната лична мечта – да пътува по Транссибирската железница от Москва до Владивосток.

Най-голямата икономика в Европа става все по-хлъзгав терен за социалните мрежи, след като правителството на Меркел започна през миналата година прилагането на най-тежкия закон на континента, насочен към намаляване на речта на омразата и фалшивите новини – заплашващ да наложи глоби на социални мрежи, като Facebook, Twitter Inc. и YouTube от по 50 милиона евро, ако не успеят да изтрият незаконно съдържание навреме.

Меркел няма да отсъства от всички социални медии. Канцлерът заяви, че обществеността може да получи информация за работата ѝ от страницата на германското правителство във Facebook. А за истинските фенове на Меркел – ето и нейната Instagram страница.

 

dnes.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви