Неутрализирана е мобилна нарколаборатория за производство на синтетични наркотици, иззети са множество наркотични вещества, различни по вид и грамаж, прекурсори за производство на синтетични наркотици и електронни везни, съобщиха от ОДМВР-Бургас в официалната си фейсбук страница.

Разкритието е в резултат на проведена специализирана полицейска операция от служители на Областната дирекция на МВР-Бургас и Районните управления в областта.

Бяха образувани четири бързи полицейски и две досъдебни производства за производство, държане и разпространение на наркотични вещества.

Сред най-характерните случаи са: намерената близо 90 грама суха зеленикава тревна маса / марихуана/, две буци бяло прахообразно вещество с тегло от 35 грама / амфетамин/, бяло прахообразно вещество / кокаин/ с тегло около 1 грам, таблетка екстази, множество семки за конопени растения и електронна везна, иззети при претърсване на избено помещение, разположено на бургаската улица „Генерал Гурко“, ползвано от 38-годишен криминално проявен бургазлия. При извършения му личен обиск са открити и иззети още три топчета марихуана.

 

Служители от Първо Районно управление – Бургас след извършено претърсване в дома на 35-годишен криминално проявен бургазлия, разположен на ул. „Фердинандова“, намерили и иззели три торбички със суха зелена тревна маса / канабис/ с общо тегло около 300 грама. Бургазлията е задържан за срок до 24 часа, а по случая е образувано бързо полицейско производство.

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при СДВР, на първи километър от автомагистрала „Тракия“, в посока от София към Бургас, е спрян лек автомобил „Ауди А 6“, с хасковска регистрация, управляван от 40-годишен криминално проявен мъж от Димитровград. В автомобила е намерен и иззет сак, съдържащ 25 пресовани разфасовки от по 200 грама, съдържащи суха зелена листна маса / канабис/ или общо 5 килограма канабис, както и пакет с бяло прахообразно вещество / кокаин/ с тегло от 200 гр. 40-годишният мъж и неговата 25-годишна спътничка, също от Димитровград, са задържани за срок от 24 часа. Впоследствие спремо 40-годишният мъж е взета постоянна мярка „задържане под стража“. По случая е образувано досъдебно производство.

Служители от Районно управление – Поморие извършили претърсване в дома на 33-годишен помориец, разположен на ул. „Крайбрежна“, като намерили и иззели : 650 грама суха тревна маса във вид на глави / канабис/, както и 150 грамова плочка от бяло вещество, реагирала при извършения полеви наркотест на амфетамин. Помориецът е задържан с полицейска заповед за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство. – при извършено претърсване в дома на 43-годишна криминално проявена бургазлийка, разположен на бургаската улица „Княз Борис І“, служителите от Второ Районно управление – Бургас намерили и иззели торба със зелена суха тревна маса / канабис/ с тегло около 300 грама. При извършения личен обиск са открити два плика с марихуана и пликче с бяло кристалообразно вещество / метамфетамин/. Бургазлийката е задържана за срок от едно денонощие. По случая е образувано бързо полицейско производство.

 

В резултат на съвместните действия на служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР – Бургас е задържан 33-годишен криминално проявен бургазлия, в чийто дом, разположен в м.с. „Върли бряг“, са намерени и иззети : килограм суха тревна масса / канабис/, множество шишета, съдържащи течност с остра миризма, червен фосфор, ел. котлон със стъклени съдове за производството на метамфетамин и ел. везна. Бургазлията е задържан за срок от едно денонощие, а по случая е образувано досъдебно производство.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

ten + fourteen =