ОбС роди идея: Статуя на Свети Никола да замести Альошата

0
283
Альоша

Статуя на Свети Никола да замести тази на паметника на Альоша на площад „Тройката“ в Бургас. Тази идея се роди днес на заседанието на общински съвет Бургас по време на дебатите за проектиране и поставяне на надписи на латиница с обемни букви в града ни.

„Идеята за буквите е хубава, но няма да я подкрепя. В няколко града вече има такива и предложението е малко банално. Предлагам докладната да се оттегли и помислете да се направи един символ на Бургас, като един Николай Чудотворец“, каза Ангел Божидаров от „Заедно за Бургас“

„Подобна идея за статуя е добра, особено ако се постави на мястото на Альошата“, каза Георги Дракалиев от ПП ГЕРБ. Думите му срещна подкрепата на Божидаров, който дори изяви желание да входира подобна докладна след време.

Вносителят на докладната за буквите Антон Берданков отново върна темата към предложението си. „Отстоявам идеята, че това е позитивно и добро предложение. Говорил съм с много хора и не е случайно, че подобни надписи има в цял свят“, каза той

В крайна сметка ОбС реши да се отделят до 20 000 лева за проектиране и изграждане на буквите, както да се направи и конкурс. Надписът също така ще бъде и на кирилица, а не на латиница.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here