Слънчев бряг

Форум за устойчиви инвестиции в туризма е планиран за края на месец май 2019-а в най-големия български морски курорт Слънчев бряг, собщи министърът на туризма Николина Ангелкова. Слънчев бряг привлича не само много туристи, но и голям брой предприемачи, подчерта тя.

Като имаме предвид първия по рода си форум на европейските лидери на WTTC, който се проведе в Португалия миналата година, решихме да организираме форум, посветен на

отключването на инвестиционния потенциал на туризма в Югоизточна Европа със специален акцент върху устойчивостта,

заяви още министър Ангелкова. Тъй като WTTC е международна организация, която представлява частния сектор, за нас ще бъде чест да имаме такъв партньор за стимулиране устойчивото развитие на сектора, акцентира министърът.

За събитието ще бъдат поканени регионални ключови инвеститори и представители на страни с голям опит в привличането на такива вложения в инфраструктура и услуги.

По данни на WTTC туристическият сектор в Югоизточна Европа ще нарасне значително в близко бъдеще. По-конкретно за България се очаква растеж на отрасъла с над 50% през следващите 10 години, което ще го направи жизненоважен при формирането на БВП на страната, сочат прогнозите на организацията.