Слънчев бряг

Слънчев бряг, Мармарис в Турция и португалският курорт Алгарве дават най-добра стойност за ваканцията през 2019г., показва проучване на британската Post Office Travel Money. Агенцията е направила доклад за ваканционните разходи на жителите на Великобритания. Разходите за осем туристически продукта, включително ястията и напитките, са паднали в близо половината от 42-те дестинации, показва още проучването.

Сингапур и Сейнт Лусия са сред 19-те дестинации, където разходите за почивка са спаднали през изминалата година.

Цената на потребителската кошница на остров Сейнт Лусия е далеч по-евтина,

отколкото на четири други карибски острови (Антигуа, Барбадос, Ямайка и Тобаго).
Рязкото покачване на стойността на лирата стерлинга спрямо бразилския реал обяснява защо цените са спаднали толкова в Рио де Жанейро, където потребителската кошница за британските туристи достига 111.19 паунда, което е понижение с 19.5%.

Нестабилността на турската лира пък обяснява защо Мармарис, най-популярният курорт в Турция, е една от трите европейски плажни дестинации, които заемат първите три места в тазгодишния барометър. Общата стойност на 8-те изследвани продукта, потребявани от туристите, там е намаляла с 18.7% в сравнение с миналата година, достигайки 45.23 паунда.

Турският курорт обаче е зад Слънчев бряг в България, където цените са над 9 паунда по-ниски от Мармарис, общо 36.03 паунда.

Цените в Слънчев бряг са с 5% по-ниски спрямо миналата година.

Португалският Алгарве, който е бил победител през минали години е на трето място,

въпреки че цените на потребителската кошница са се повишили с 13,2%.
Спад на цената с 2% до £ 54.12 помогна на испанския курорт Коста дел Сол да съкрати дистанцията до Алгарве и да се изкачи до пето място в класацията.

Малта, Ница и Корфу също отбелязаха значителни намаления в сравнение с миналата година.

Източник: TravelMole

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

17 + 11 =