Папа Франциск предупреди вчера стотици хиляди богомолци, събрали се в Панама за Световните дни на младежта, да не се поддават на изкушението да живеят във виртуалния свят на интернет, предаде Франс прес.

„Не е достатъчно да си по цял ден в мрежата, за да се чувстваш признат и обичан“, заяви Франциск пред 600 000 души, по данни на организаторите, събрали се на огромно открито пространство, близо до международното летище в Панама

Дева Мария „не е излизала по „социалните мрежи“ на своята епоха. Тя не е била „инфлуенсър“, но без да го е искала и търсила, се е превърнала в жената, която най-много е повлияла на историята“, заяви папата.

Той говори за това колко е трудно за младите да намерят смисъл в живота, когато са „без работа, без образование, без общност и без семейство“. „Накрая се чувстваме празни и запълваме тази празнота с безсмислени неща. Защото още не знаем за кого да живеем, да се борим и да обичаме“, добави той

„Само любовта ни прави по-човечни, по-пълноценни, всичко останало е хубаво, но изпразнено от съдържание“, каза в заключение Светият отец.

dnes.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви