Елена прави разследване, в което ще докаже с документи и свидетели корупция по най-високите етажи на властта. Там става въпрос за сговор в МС на министри за корупция и за заличаване на нейните следи, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от трибуната на конгреса.

„Последният месец Елена прави разследване, което ще представи следващата седмица на екрана на БСТВ. Тя ще докаже с документи, със свидетели, с всички необходими доказателства корупция в най-високите етажи на властта. Там отговорност няма да носи някой директор на Агенция или чиновник, там става въпрос за сговор в Министерски съвет на министри за корупция и за заличаване на нейните следи“, бяха думите на Нинова.

И тя е наказана, не със съдебен процес, а с политически. Предлагам конгресът да излезе с декларация срещу Елена Йончева, каза още от трибуната Нинова.

„Елена има нужда в тези дни от нашата подкрепа. Тя няма да се уплаши, ние няма да се уплашим. Това е битка за държавността. Това е битка за правовата държава, срещу корупцията, защото пари в държавата има, но управлението ги краде“, подчерта лидерът на БСП.

Нинова не даде повече подробности, но каза, че разследването на Йончева ще бъде излъчено по новостартиралата партийна телевизията на БСП – „Българска свободна телевизия“.

Според Нинова обвинението срещу Йончева е политически процес, а не наказателен.

„Това е репресия заради смелостта ѝ да изнася случаите на кражби и корупция в България при оградата на границата, „Кумгейт“ в Хасково, строителството на пътища и да си позволи да започне проверка вярна ли е информацията, че премиерът на България има къщата в Барселона, както и да го осъди за лъжа“, обяви Нинова пред конгреса.

„В последните 10 години, в които управляват ГЕРБ, към тези проблеми се добавиха нови. В България се установи авторитарна власт. Свободното предприемачество е убито, свободата на словото е потъпкано. Различното мнение се преследва. Това не може да продължава. Моделът трябва да бъде сменен“, каза още лидерът на БСП.

 

epicenter.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви