Районен съд – Бургас взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Йосиф Х. и Иван Т., привлечени като обвиняеми за измама, представяйки се за прокурори.

Йосиф Х. и Иван Т. са привлечени като обвиняеми за това, че в периода от 18.01.2019 г. до 23.01.2019 г., в гр. Бургас, с цел да набавят за себе си имотна облага в размер на 10 000 лева, действайки в съучастие като съизвършители, възбудили и поддържали заблуждение в М. М. Те се представили за длъжностни лица – прокурори, които водят разследване срещу него и с това му причинили имотна вреда.

Районен съд – Бургас в своите мотиви за вземането на най-тежката мярка за неотклонение отчете, че двамата обвиняеми са привлечени за престъпление, което се наказва с „Лишаване от свобода“ от 1 до 8 години.

С оглед спецификата на делото – измама след представяне пред пострадалия за прокурор, според съдебния състав съществува опасност Йосиф Х. и Иван Т. да извършат престъпление, ако не бъдат задържани. Съществува и опасност обвиняемите да направят всичко възможно, да заличат всякакви следи от извършеното деяние.

Определението на Районен съд – Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Бургас в тридневен срок.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви