Българите ползват някои опции на интернет сравнително най-малко в Европейския съюз, показват данни на Евростат за използването на глобалната мрежа от гражданите в страните на ЕС през 2018 г.

Едва 65% от сънародниците ни сърфират редовно в мрежата при среден показател за ЕС от 85 на сто, като по редовно използване на интернет сме на последна позиция в ЕС.

Освен това българите използват някои опции на интернет сравнително най-малко от европейците: например едва 7% ползват мрежата за интернет банкиране при 54% за ЕС. Хората в България най-малко използват мрежата и за изпращане на имейли – 40 на сто при среден показател за ЕС от 73%.

Също така 25% от българите ни търсят данни за някаква здравна информация през мрежата при дял за ЕС от 52 на сто. Около 30 на сто от българите слушат музика през интернет при 50% за европейците.

Най-активни в мрежата са били младите българи на възраст 16-24 години – 92% от тях, а на другия полюс са били възрастните хора у нас /65-74 г./ – едва 18% са ползвали глобалната мрежа през миналата година. Освен това броят на работещите българи, които редовно са ползвали глобалната мрежа е бил 90%, докато броят на незаетите лица в мрежата е бил наполовина – 45 на сто.

bgonair.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви