Строителството на ваканционния комплекс на плаж Алепу ще бъде спряно от началото на следващата седмица. Това стана ясно при днешната проверка на директора на Дирекция национален строителен контрол арх. Иван Несторов, цитиран от Дарик-Бургас.

Инспекцията установила редица нарушения, като главна причина за решението на арх. Несторов е неспазването за поетапност за строителните дейности. По план, обясни той, първоначално е трябвало да бъде завършено брегоукрепването, но до този момент за това не е уведомена Дирекция „Геозащита и благоустройствени дейности“ към регионалното министерство.

Мярката все пак е временна, като срокът й ще зависи от проверката, която започва.

В същото време от екоинспекцията в Бургас, разкриха, че са наложили глоба на инвеститора „Главболгарстрой“ за неправомерно изсипване на земни маси директно върху пясъците на плаж Алепу. Издадено е и предписание за почистване на ивицата.

BurgasNews припомня, че още вчера спря строежът и на къмпинг „Градина“, но това се случи след доброволен отказ на инвеститора. Втората смяна беще върната вчера от обекта. Изкопаното до момента ще бъде засипано отново с пясък. Според източници, близки до инвеститора, разходите на този етап са около 30-40 хил.лв. По непотвърдени данни става дума за бургаска строителна фирма.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

9 − one =