Топполицаят от Бургас Стайко Манев, дългогодишен шеф на РПУ Несебър, е починал снощи в дома си, съобщи 24 часа, цитирайки негови роднини.

55-годишният бургазлия се бори с онкологично заболяване, претърпя операция, но не успя да победи коварната болест.

Близки, колеги и приятели на Стайко Манев ще го изпратят днес в 15 ч. в последния му земен път. От 4 г. той бе пенсионер, напусна системата след рокади в Областната дирекция на МВР.

12 г. Манев оглавява ключовото полицейско управление в Слънчев бряг , което всяко лято се превръща в най-натовареното в страната. Въпреки напрегнатото си ежедневие никога не е отказвал интервю или среща с представителите на медиите. Намираше време и за хобито си – колекционираше стари картички, полицейски шапки и сувенири от цял свят. Той бе известен с любовта си към Несебър, а в последната си седмица като полицай N1 в морския град представи сборник с картички „Спомени за Несебър“. Изданието разкрива развитието на града в периода 2009-2014 г. и съдържа над 300 стари снимки.

След 12 „горещи“ години в РПУ Несебър Манев отказа преназначение в доста по-спокойното управление в Камено и напусна системата на МВР.

снимка: 24 часа

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви