Окръжен съд – Бургас потвърди определение на Районен съд – Бургас, с което спрямо обвиняемия Красимир А. е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“. Красимир А. е привлечен като обвиняем за това, че на 22.12.2018 г., от двор в гр. Бургас, в условията на опасен рецидив, откраднал 8 броя употребявани джанти и 8 броя употребявани автомобилни гуми, всички вещи на обща стойност 642 лева, от владението на Т. Х.

За това престъпление законът предвижда наказание „Лишаване от свобода“ от две до десет години, т.е. тежко умишлено престъпление.

Настоящият въззивен състав намери, че правилно първоинстанционният съд е приел, че е налице обосновано подозрение за съпричастността на обвиняемия към деянието, предмет на посоченото обвинение. От приложената справка за съдимост на Красимир А. е видно, че по повод на предходните му осъждания за умишлени престъпления, са налице и условията за квалифицирането на инкриминираното деяние при условията на опасен рецидив. Според Окръжен съд – Бургас може да се обоснове наличие на реална опасност от извършване на престъпление. Видно от приложената справка за съдимост на обвиняемия, същият е многократно осъждан на ефективно наказание „Лишаване от свобода“, приоритетно за престъпления против собствеността. Предходните осъждания на Красимир А. показват неговата упорита престъпна дейност, която свидетелства за трайно изградени престъпни навици.

Определението на въззивната инстанция е окончателно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви