Сивото е хит, дами и господа

Поне що се отнася до автомобилите. Купувачите на нови автомобили в света отдават предпочитание на черно, сиво и бяло през последните години. Tърсенето на ярки цветове непрекъснато избледнява в предпочитанията на потребителите на нови автомобили през годините. Повечето дами и господа търсят най-вече сиви, черни, сребърни и бели автомобили.

Тенденцията се очертава най-силно в Щатите и Западна Европа. Сивото например е предпочитаният от британците автомобилен цвят според изследване на тамошната Асоциация на автомобилните производители и търговци. Според него 59% от новозакупените автомобили на Острова са били сиви, черни или бели.

Почти 21% от британските купувачи са предпочели сивият цвят, на който се падат 495 127 от новорегистрираните автомобили. Новозакупените черни коли са били 478 154, което 20% от автопазар през миналата година, а 432 207 от купувачите са предпочели белия цвят през миналата година. На четвърто място е синият цвят с 381 591 регистрации, пети са червените автомобили, шести сребърните.

Цифрите падат драстично след сребърния цвят с 219 840 регистрации, защото следващият цвят – оранжевият има в сметката си едва 26 042 реализирани нови коли.

Предпочитанията на купувачите на автомобили във Великобритания са показани в развитие през годините от 1997- а насам на таблицата.

И тя показва, че купувачите по незнайна за производителите причина се ориентират към скучни и некрещящи цветове през годините, независимо от марката на производителя.

Може би в бъдеще само тя ще отличава едно от друго нашите железни кончета…

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви