Входната врата е онази част от жилището, която отделя дома ни от външния свят. Затова във фън шуй тя се нарича „устата на чи“. Ето защо е особена важност да се погрижите тя да привлича позитивна енергия и да филтрира лошата енергия, идваща отвън.

1. Окачете вятърни чанове от външната страна на входната врата – те са популярен инструмент за балансиране на енергиите.

2. Никога не окачвайте на входа мъртви или сухи растения – те блокират позитивната енергия.

3. Пътеката към дома трябва да криволичи – тя не трябва да представлява права линия. Извивките на пътеката символизират хармонията, в която се движи положителната енергия.

4. Антрето трябва да бъде гостоприемно – боята не бива да е олющена, а при възможност близо до вратата трябва да има ваза с цветя. Не блокирайте входа на своя дом с излишни предмети – връхни дрехи, обувки, колела или чанти. След влизане в жилището трябва да събуете обувките си, като е добра идея да ги съхранявате в специално обособен гардероб. Това ще помогне на енергиите, които са извън и вътре в дома, да стоят отделно една от друга.

5. Пространството около входната врата трябва да е изрядно, без излишни предмети. Дърветата, обувките, играчките, чантите и прочее ще попречат на чи да навлезе във Вашия дом.

6. Ако входната Ви врата сочи директно към вътрешността на дома, чак до задната врата, блокирайте потока с голямо растение или мебел. В противен случай енергията чи може да премине директно през дома и да излезе от него.

Още няколко съвета:

– Уверете се, че входната врата се отваря лесно и напълно – това ще осигури на дома преминаващ безпрепятствено поток от чи.

– Монтирайте до входната си врата ярко осветление, като поставите осветителни тела от двете страни на вратата. Това ще увеличи позитивната ян енергия.

– Уверете се, че пощенската кутия е в добро състояние – тя е символ на контакта Ви с външния свят. Същото важи и за звънеца на вратата.

– Стена, разположена близо до входната врата, спира хармоничното движение на чи из дома – за да поправите този проблем, окачете върху стената голямо огледало.

– Боядисайте входната врата в ярък цвят, различен от тези вътре в дома си – най-подходящо за целта според философията на фън шуй е червеното.

– Избягвайте да поставяте в антрето агресивни картини или остри предмети.

rd.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

twelve − 1 =