Бойка Велкова

В съзвучие с месеца на обичта и виното, на 12 февруари в Бургас се завръща първият български музикално-поетичен спектакъл: „Усещане за любов“. Оригиналната творба ще бъде показана на необичайна сцена: Гранд Хотел и СПА Приморец. Конферентна зала „Ахело“ на 5-звездния хотел ще посрещне публиката и ще я настани удобно – на няколко (ограничен брой) коктейлни маси и съответни към тях високи столове. Останалите места ще бъдат стандартни стоящи.

Подобно решение дава възможност за близка, непосредствена среща с изкуството, при скъсена дистанция.

След края на спектакъла, главните действащи в него лица – актьорите Бойка Велкова и Ивайло Захариев ще раздава автографи.

Всеки ще може да получи своя, както и да се наслади на чаша вино, включена във входната такса за спектакъла.

„Усещане за любов“ е много различно представление. В него се преплитат различни изкуства, чрез творбите на световни поети, художници, композитори… Сред тях са Шекспир, Тенеси Уилямс, Реноар, Гогол, Петрарка, Робърт Бърнс, Микеланджело, Бокачо, Емили Дикинсън, Пикасо, Рилке, Верди, Лорка, Шопен и много други. Затова и постановката надхвърля обичайните рамки и се определя като музикално-поетичен спектакъл.

Ето и чий са заслугите за него: музикалната среда и музиката на „Усещане за любов“ са дело на

Теодосий Спасов, хореографията е на Татяна Соколова, а визуалната среда – на Яна Дворецка.

Освен че партнира на Ивайло Захариев, Бойка Велкова е и режисьор и автор на сценария на оригиналното представление.

Поставянето на „Усещане за любов“ в Гранд Хотел и СПА Приморец е реверанс към традицията на кафе-театъра, надградена до нови измерения. Местата, както вече стана ясно, са на ограничен брой високи, коктейлни маси, допълнени със стандартно седящо настаняване. По разбираеми причини, някогашното кафе по време на представлението, е трансформирано във вино след него, когато всеки ще има възможност за личен контакт и автограф с актьорите.

Творбата е чудесен начин, да си подарим разбирането, тълкуванието, перспективата за любовта на редица популярни творци, белязали световната история на изкуството. Оригиналното сценично решение пък – Гранд Хотел и СПА Приморец, дава възможност за максимална близост до действието, още по-наситени емоции и директни впечатления.

Входът за музикално-поетичното представление „Усещане за любов“ е платен и включва чаша вино и среща с автограф с актьорите. Местата са ограничени.

За повече информация и резервации: +359 877 850 001 | concierge@hotelprimoretz.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви