„Дисни“ добавиха следващия игрален римейк на своя анимационна класика към все по-увеличаващия се списък. Предстои ни да видим „Парижката Света Богородица“ по вечната класика на Виктор Юго, превърната в анимационен хит през 1996 г.

Сценарият се подготвя от известния драматург Дейвид Хенри Хуанг, носител на „Тони“, а Алън Менкен и Стивън Шварц ще пишат музиката. Сред продуцентите ще е Джош Гад, който гледахме в друг игрален римейк на класическа анимация – „Красавицата и Звяра“. Според някои източници той може би ще изпълни и ролята на Квазимодо в бъдещия хит, но за момента няма потвърждение дали това наистина ще се случи

Хуанг е най-търсеният американски либретист, работил по много прочути постановки, както и по популярни мюзикъли като „Аида“ на Елтън Джон и Тим Райс, както и по друга анимация на „Дисни“ – „Тарзан“. Шварц е трикратен носител на „Оскар“, а в колекцията на Менкен има осем награди на Американската киноакадемия. Той е автор на музиката към „Красавицата и Звяра“, „Аладин“, както и към „Парижката Света Богородица“.

Анимацията от 1996 г. събира много звезди, които озвучават популярните герои. Сред тях са Том Хълси, Деми Мур и Кевин Клайн, но филмът не постига голям успех на фона на останалите хитове на „Дисни“ от 90-те. Може би игралната версия ще промени това

Любопитна подробност е, че се задава и друга игрална версия по романа на Виктор Юго. Идрис Елба подписа договор с Netflix и ще участва, режисира и продуцира осъвременена версия на „Парижката Света Богородица“, която също ще е с много музика, подготвяна от самия него.

cinefish.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

five × 4 =