Ба гуа е древна техника, която можете да използвате, за да трансформирате и да обогатите живота си. Буквално, думата означава „осем страни“ и се произнася „баа-гуах“. На практика ба гуа представлява осмостенен символ на осемте съкровища на живота: Просперитет, Слава, Брак и Взаимоотношения, Деца, Полезни хора, Кариера, Мъдрост и Семейство/Здраве.

Ба гуа е зрителната интерпретация или осмоъгълният символ на древната книга И Дзин, с нейната философия на взаимната обвързаност и осем триграми.

Фънг Шуи консултантите обикновено налагат този осмоъгълен символ върху стаите, къщите или парцелите, за да получат информация за настоящия ви живот и късмет, плюс прогноза за бъдещата ви съдба. После „балансират“ или „подсилват“ проблемните области с небесни лечения или щастливи предмети, поставени на съответната позиция. След това очаквайте да забележите благоприятна промяна в живота си в рамките на един лунен цикъл – около един месец.

Вашето мислене и цялото ви битие се отразяват в заобикалящия ви физически свят – вашият дом. Нищо не е отделно или изолирано. Дори прочутата френска дизайнерка Коко Шанел казвала „инте­риорът е естествена проекция на душата“. Оттук следва, че ако направите положителна енергийна промяна в заобикалящата ви физическа среда, оказвате позитивно влияние върху останалите области на живота си.

В някои от секторите на ба гуа, например просперитета, щастливите предмети са строго определени.

Но в повечето области можете да вземете всеки малък предмет в космически правилните цветове, който ви изглежда подходящ. Това означава, че предметът ще бъде в хармония с вашето индивидуално енергийно поле, с вашия дом и с вашите нужди. Представете си, например, че искате у вас да се отбиват повече полезни хора като приятели, които да ви помагат за разни неща. Бихте могли да купите две специални чаши за кафе с космически правилните цветове черно и бяло, а после да ги поставите на съответното място по ба гуа.

Друг човек може да види миниатюрна бяла скулптура на двама ръкуващи се приятели и да реши, че тя символизира полезните хора. Статуетката би могла да се постави върху черна поставка, украсена с черна лъскава панделка. Дайте воля на интуицията и на въображението си. За обща житейска прогноза наложете ба гуа върху хола или, като втора възможност, върху вашата спалня. Налагането на ба гуа върху офиса или работното място обикновено също дава забележителни прозрения. За жилището върху отделен парцел налагането на ба гуа върху целия терен обикновено се оказва много полезно.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

three × 2 =