Моста

ОЗБГ /Организация за защита на българските граждани/ иска допълнително обезопасяване на бургаския Мост заради зачестилите инциденти с хора, които случайно падат от съоръжението или сами отнемат живота си скачайки от там.

Поводът е поредният случай на възрастен човек, който се е самоубил на 15 януари, хвърляйки се в ледените води.

Организацията е изпратила отворено писмо до кмета Димитър Николов, в което описва подробно мерките, които могат да се вземат, за да могат служителите и обикновените граждани да виждат и предотвратяват инциденти. Сред тях са

допълнително осветяване на Моста и водата около него, съоръжения за нощно виждане, шамандури.

„Разбира се, причините, които карат един човек да сложи край на живота си, са разнородни, но Вие може да намалите черната статистика. Според нас, обезопасяването на мостика е необходимо, за да се даде възможност на всеки човек, озовал се в подобно положение, да се спаси, независимо дали то е следствие от собствените му действия или не. Друг е въпросът, че много често хора, които решават да сложат край на живота си, осъзнават грешката си непосредствено преди смъртта и се опитват да я поправят. Те заслужават да им бъде дадена възможност за спасение!“, се  казва в писмото.
Цялото предложение може да видите тук: https://ozbg.bg/predlojenie-mostik

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви