Harley-Davidson, моля ви се!

Двуколесният свят беше тотално шокиран, когато Harley-Davidson обяви революционна промяна в мотоциклетната си гама с напълно електрическия модел LiveWire. Че това не беше първоаприлска шега стана ясно, когато беше обявена и цената на машината на ниво от $30 000. И започнаха да се приемат заявки за нея.

Явно експериментът се оказва успешен и 116-годишната компания навлиза в непознат за нея сегмент на пазара. Тя вече търси нови клиенти, най-вече сред младите байкъри. Като че ли , обаче, в мощната “сянка” на LiveWire останаха два много интересни концепта, демонстрирани сега от Harley на щанда му в изложбата за електроника CES в ас Вегас. А в тях се крие сериозен потенциал именно за недокоснатата досега от компанията клиентела.

Първи рисунки на машините плъзнаха из нета през това лято, но никой до CES не ги приемаше серизно, особено на фона на модела LiveWire. Сега става ясно, че компанията има много сериозно намерение за идващите промени на пазара, търсейки начин да предложи базови пазарни продукти, дори за градско и еко каране на по-младите байкъри. И това определено е добре…

Интересен момент е че от Harley още не са дали имена на концептите.

Единият е малък електрически скутер, а другият е планински кросов вариант. При първият вместо стандартния преден фаре използван светещ LED кръг, а стъпенките имат формата на дъски за скейтборд. Машината е компактна и изглежда лека, акумулаторът е монтиран ниско долу в рамата. Дизайнът на машината е интересен микс от прости форми и футуристични решения. Електрическият оф-роудър пък има дългоходово окачване и изглежда готов да се справи с трудните планински терени.

Хората на Harley-Davidson заслужават сериозна похвала за смелоста си да разчупят традицията и в същото време да й останат верни. В новата за тях област на електрическите двуколесници те предлагат интересни и добри дизайни на различни по ниво елмотоциклети. Остава да видим дали в духа на традицията на компанията те ще успеят да добавят нещо ново и да привлекат нови нейни почитатели.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви