Танкерът „Бадр“ отново се намира в пристанище Бургас. На извънреден брифинг днес от „Морска администрация” заявиха, че причината той да бъде върнат тук е, че той не е снабден с всички документи за нормална експлоатация.

„След като корабът отплава, трябваше да извърши еднократен преход до пристанище Тузла. Той обаче остана в изключителната икономическа зона на България. „Бадр“ стоя така около 2 седмици, това ми даде основание да издам разпореждане той да се приведе обратно на котвен район номер 4 в Бургас, където се намира и понастоящем“, каза кап. Живко Петров, директор на Изпълнителна агенция „Морска администрация”.

Той поясни, че „Бадр“ остава тук, докато получи документи от администрацията на флага и е готов за експлоатация.

Петров поясни още, че няма как да коментира действията на прокуратурата за повдигане на обвинения към ЧСИ Тотко Колев и възможни такива към служители на Морска администрация. „Представителите на Морска администрация извършиха това, което трябваше да извършат. Три пъти беше потвърдено свидетелството за регистрация от панамска страна със собственик „Булгаргеомин““, поясни той

Директорът на „Морска администрация” бе категоричен, няма данни, че върху екипажът на „Бадр“ е упражнено насилие. „Капитанът на кораба може да твърди каквото си иска, ние данни за подобно нещо нямаме„, завърши Петров.

Припомняме, че прокуратурата в Бургас образува досъдебно производство по случая и започна разследване на всички обстоятелства по смяната на екипажа, името и флага на танкера

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви