обувки

Ясно е, че грижата за обувките и поддръжката им са много важни, когато става въпрос за външния ви вид и цялостното ви представяне, както за жените, така и за мъжете.
Грижата за луксозните мъжки обувки не е по-различна от грижата за сексапилните дамски обувки с високи токчета.

Първото  най-важното нещо, което можете да направите за обувките си, е да им сложите калъп, когато не ги носите.

Това е еднакво ефективно за стилните мъжки обувки, за прекрасните дамски обувки с високи токчета или за ботушите. Те ще помогнат на обувките да се освободят от влагата (пот, дъжд и т.н.) и да изправят гънките като запазват формата на обувките. Идеални са от кедър или друго дърво, но има пластмасови модели, които са по-евтини от дървените.

Друго просто и лесно нещо, което можете да направите, е да изтривате обувките си след всяка употреба с кърпа или четка.

Това ще ви помогне да ги държите без прах и мръсотия. Освен това, ще съдейства кожените обувки да запазят блясъка на кожата.

Ако носите дамски обувки от естествена кожа, от време на време им е необходимо повече от обикновено почистване. Кожата трябва да бъде подхранена, хидратирана и полирана, за да удължи живота си. Можете да го направите сами или да накарате някой да го направи вместо вас.

Велурът не може да бъде полиран или изтрит. Вместо това, почистете го с помощта на твърда. Велурът може също да бъде защитен и почистен по-сериозно със специални препарати за велур.

Грижата за обувките не трябва да се фокусира само върху горната част на обувката.

Подметката също е важна. Ако токчетата са с подметка от кожа, прикрепването на тънка гумена подложка може да помогне за удължаване на живота им, както и да им даде по-голямо сцепление при неблагоприятни метеорологични условия и хлъзгави подове на бар.

Водата, снегът и особено пътната сол са лоши за обувките. Прави каквото можеш, за да ограничиш излагането им на тези опасности.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви