В бюджета на Община Бургас да се предвиди сумата от 5 000 лв. за изработване на празнична украса от български национални знамена с подходящи стойки към тях, които да бъдат поставяни по ул. “Александровска“ и пл. “Тройката“ в дни на национални и местни празници. За това настоява съветникът Георги Дракалиев.

Според него украсата на един град по време на празници създава настроение сред гражданите и гостите му. Като пример той сочи коледната украса в центъра на Бургас, която е „известна в цялата страна“. Извън коледно-новогодишните празници обаче общината няма друг вид украса, която е подходяща за други празници.

Дракалиев пресметнал, че ще е не само удачно, но и ще излезе по-евтино, ако на стълбовете на уличното осветление по „Александровска и на пл. „Тройката“ бъдат поставени знамена по време на национални и местни празници. „Този начин на украсяване e и икономически изгоден, защото ще изисква най-малко средства от общинския бюджет, а същевременно ще може да се ползва многократно“, заключава Дракалиев и предлага за целта да се предвидят 5 000 лв.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви