Близо 6 млн. лева е стойността на договора, подписан миналата година с ДФ „Земеделие”, за реконструкция и рехабилитация на водоснабдителните мрежи в поморийските села Бата и Страцин.

Процедурата за избор на изпълнител е стартирана и е възможно до три месеца да започне реалното изпълнение на проекта, ако няма обжалване. Това каза кметът Иван Алексиев по време на общественото обсъждане на проектобюджета за 2019 г. в двете населени места. „Предстои да разкопаем улиците ви, което ще доведе и до много неудобства за вас. Знам, че ще имаме още много поводи за срещи тук, но и ще разчитам на една стегната и стройна организация, така че в края на проекта да се поздравим за добре свършената работа”, допълни той.


На срещите в селата Бата, Страцин, Белодол и Косовец заедно с кмета Иван Алексиев бяха и заместник-кметовете Янчо Илиев и инж. Кунчо Гайдов, председателят на Общинския съвет Адам Адамов и общински съветници.

В с. Белодол жителите настояваха през 2019 г. да има засилено полицейско присъствие

заради недобросъвестните шофьори, които редовно нарушават правилата за движение. Жителите на с. Косовец приеха предложението за осигуряване на средства от бюджета на Общината за ремонт на съществуващата зала, за да може да се използва за различни видове мероприятия и празненства.

По време на всички срещи зам.-кметът по бюджет и финанси Янчо Илиев представя на присъстващите подробна информация за рамката на бюджета и предвидените капиталови разходи за годината.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

20 + 13 =