Прозяващи се, отпаднали, с полузатворени очи и лошо настроение… Ако така започват и вашитре утрини, изгонете сутрешната умора така:

1. Не отлагайте алармата

Т.нар. snooze на алармата или още познато като отлагане за след няколко минути всъщност ще попречи на това да сте свежи сутрин. Тези 10 минути след първоначалното събуждане се наричат частичен сън и ще ви накарат да се чувствате още по-изморени.

2. Дръжте чаша вода до леглото

Сутрешната умора понякога е резултат от дехидратация. За да я победите, дръжте чаша вода до леглото си и я изпийте веднага след ставане.

3. Преди всяка задача – бързо разтягане

Събудете тялото и сетивата си като се разтегнете. Раздвижването активира някои процеси в организма, при които се отделят ендорфини, които ви правят по-енергизирани.

4. Шепа студена вода на лицето

Студените душове имат своите здравословни ползи и се смята, че подобряват имунитета. Но надали през зимата искате да стартирате деня си така? Затова можете да се задоволите с шепа студена вода в лицето. Няма да подобри имунитета ви, но пък ще се погрижи за свежестта и настроението ви.

5. Винаги закусвайте

Да, вероятно трудно намирате време сутрин за закуска… Всеки знае, че това е най-важното хранене за деня. Освен че активира метаболизма, което е важно за добра фигура, закуската също така ви прави по-енергични и трудоспособни през първата половина на деня.

6. Без захар до обяд

За да се справите със сутрешната умора, избягвайте прием на захар преди 12 на обяд. Причината е, че захарта повишава нивата на кръвна захар рязко и ви енергизира. След това обаче нивата рязко падат, което ви оставя още по-уморени и отпаднали.

7. Пийте по-малко кафе

Кафето е чудесен начин да се събудите сутрин, но прекаляването с него сутрин води до умора по-късно през деня. Опитайте да пиете по-късо, но по-силно кафе сутрин.

8. Стресирани ли сте?

Ако сутрешната умора е хронична, може би сте изложени на твърде много стрес. Ако това е проблемът, нито кафето, нито водата или разходките ще ви помогнат да се преборите със сутрешната умора. Наблюдавайте се, за да можете сами да си помогнете. Защото никой не ви познава подобре от вас самите.

9. Разходка до работа?

Ако имате възможност да се разходите сутрин, направете го. Дори да не изминете целия път до работа, то 10-ина минутки също ще се отразят ползотворно. Избягвайте говоренето по телефона, за да превърнете разходката си едновременно в разбуждащо занимание и в релаксация.

10. Поставете си цел на деня

Ставането сутрин е по-лесно и умората я няма, ако посрещате деня с очакване за нещо. Поставете си цел за деня, която да ви зарежда и мотивира. Можете дори да си закачите бяла дъска в кухнята, на която да си записвате вдъхновяващи мисли, цели или просто задачите за деня.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви