Окръжен съд – Бургас разгледа днес мярката за неотклонение и остави в ареста  Максим Леонтиев, издирван в Казахстан за длъжностно присвояване на средства в особено големи размери – над 1 млн. долара. Съдия Стойков аргументира решението си с това, че има реална опасност Леонтиев да се укрие, след като вече е бил издирван в Казахстан.

В съдебната зала  стана ясно, че Леонтиев, който е в страната само от година, вече е и осъждан веднъж – за шофиране в нетрезво състояние. Окръжният прокурор Георги Чинев поясни, че лицето е записано, че работи в търговско дружество, но не е ясно дали то изобщо извършва някаква дейност

Защитата на Леонтиев, в лицето на адвокат Колева, заяви, че причината той да напусне Казахстан е, защото са му отправяни заплахи от неговите преки началници. Също така в заведеното дело в бившата съветска република Леонтиев бил призован първо като свидетел, час след това като съучастник.

„Клиентът ми има постоянен адрес, работи, има и две деца, за които трябва да се грижи. Открит е от полицията на жилището си. Няма опасност той да се укрие“, категорична бе адвокат Колева

Самият задържан потвърди думите на защитничката си сподели, че само преди няколко дни жена му и децата му са получили картите си за временно пребиваване в страната. Това показвало, че той нямал намерение да се укрива или напуска страната. До седмица пък ще започне и делото, в което ще се реши дали България ще предаде на Казахстан Леонтиев.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви