Отборът на Нефтохимик проведе първата си тренировка за 2019 г. „Шейховете“ стартираха подготовката си за пролетния дял от сезона със занимание на терена в спортен център „Изгрев“. Преди това бе отслужен водосвет за здраве и късмет.
В дебютната тренировка се включиха 18 футболисти, като в следващите дни към тях ще се присъединят капитанът Станислав Жеков, Ферди Мюмюнов, Даниел Стоянов, Йолиян Милков и Цветан Чахов. Новите попълнения в отбора за сега са две – защитникът Георги Радев, който идва от втородивизионния Добруджа /Добрич/ и юношата на клуба – вратарят Мартин Шейтанов. Към състава на тима до края на седмицата се очаква да се присъединят халф и защитник. В първото занятие участие взеха и юношите Нино Лечев, Неделчо Дамянов, Илиян Николов, Ангел Георгиев, Матей Иванов и Кристиян Валери Ван Ден Темпел.

Футболистите, които няма да бъдат в отбора от тази година са Стивън Славков, Живко Комелов, Живко Илиев, Атанас Гичев и Даниел Андреев. Треньорското ръководство им пожелава успешна реализация.

На първото занятие присъстваха спортният директор Недялко Москов и изпълнителният директор Павел Бошнаков. Преди да излязат на терена, Бошнаков поздрави футболистите: „Целта ни е да върнем отбора в професионалния футбол и разчитам на вас за това. Ще се борим за първото място, защото Бургас не заслужава да има единствено футбол на аматьорско ниво. Да се надяваме, че ще успеем да върнем и феновете на стадиона. От вас се изисква да тренирате отговорно и вярвам, че ще успеем.“ – каза той.

„Шейховете“ ще проведат зимната си подготовката на местна почва. В приятелски двубои те ще се изправят срещу Карнобат, Марица /Пловдив/ , Розова долина /Казанлък/, Несебър, Черноморец /Балчик/, Ботев /Гълъбово/ и Черно море /Варна/ U19.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

14 + eighteen =