След десет години, един месец и дванайсет дни творческо затишие Аксел Роуз разцъфна с чисто нова песен. Парчето се казва Rock the Rock и за разочарование на феновете на Guns N’ Roses нито един член на бандата не е записал кредити в него.

Ексцентричният вокалист не се вихри със Слаш, с когото отново затоплиха отношения в последните години, а със… зайчето Бъни. И това не е шега. В бандата свири и прасенцето Порки. Звучи невероятно, но цялата тази какофония бързо добива логични измерения след като ви кажа, че песента е записана специално за анимацията на телевизия „Бумеранг“ – „Новите Весели мелодии“. Епизодът, в който прозвучава Rock the Rock беше излъчен на връх Коледа и се казва “Armageddon Outta Here, Part Two”. Едва преди дни обаче беше потвърдено, че гласът си е дал самият Аксел Роуз. Той обаче не е сред авторите на парчето, за което официални виновници са композиторите на анимираната поредица Роб Джонас и Джошуа Фънк. В сценария на епизода Аксел помага на Бъгс Бъни и останалите герои да отклонят голям астероид, който лети към земята. Със силата на рокендрола и мощните си колони Роуз променя траекторията му.

Rock the Rock е първата песен на бившия секс символ, след излизането на многократно отлагания албум Chinese Democracy в края на 2008-а. Въпреки това парчето мирише доста повече на страничния му проект като заместник вокал на AC/DC, отколкото да има типичното звучене за Guns N’ Roses. И това е не само наше, а и всеобщо мнение на критиците зад Океана. Въпреки това, песента отново даде огънче на надеждите на феновете, че бандата ще започне работа по нов материал. В последните седмици китаристът на Ричард Фортъс намекна, че след края на двугодишното турне „Not In This Lifetime…“ може би се задава и нова музика „много по-скоро, отколкото мислите“.

Световната обиколка на Guns N’ Roses се нареди на второ място по печалби в музикалната история,

но това съвсем не е достатъчно обстоятелство за крепкото здраве на бандата. Само до преди няколко години никой, включително самите членове, не вярваха, че има дори минимална възможност да се съберат в оригинален състав. След като през 2016-та Аксел и Слаш все пак загърбиха миналото и си стиснаха ръцете за турне, се оказа, че и това не може да се приема за чиста монета. В края на обиколката, този декември, тръгна слух, че двамата пак са се изпокарали и то за пари зад кулисите на концерта в Абу Даби. Точно това шоу беше съкратено, като официална причина беше заболяване на вокалиста. Феновете се надяват всичко да са просто злонамерени слухове.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви