И тази година община Бургас е включила в спортния си календар много състезания от европейско и аматьорско ниво. Спортните мероприятия са почти 80 на брой и дават възможност за изява както на млади таланти, така и на утвърдени спортисти, които да защитят постигнатите вече успехи. Освен традиционните за града ни надпревари, за първи път ще бъде даден старт и няколко нови. Сред тях са турнирът по баскетбол за деца в памет на Бойчо Брънзов /м. септември/, общинският международен турнир по плуване „За голямата награда на град Бургас” – Гран При /12 и 14 април/ и градски турнир по футбол по програма за трансгранично сътрудничество /7 и 9 юни/ с организатор община Бургас.
Поредицата от спортни прояви започва този месец с благотворителния турнир по футбол за подпомагане на деца с ментални увреждания. Той ще се проведе от 18 до 20 януари в спортна зала „Никола Станчев” в комплекс „Меден рудник”. Организатори на надпреварата са ОД МВР – Бургас и Община Бургас.

На 20 януари в Морската градина ще се проведе полумаратонът „Атанасовско езеро”.
Акцентът през месец март /26-30/ е Международният турнир по художествена гимнастика за приз „Жулиета Шишманова”, с организатор СКХГ „Черноморец”. През април е Колокритериумът за Купа Бургас, организатор КК „Бургас”.

От 1 до 5 май Бургаският залив ще посрещне Международната ветроходна регата „Порт Бургас”, домакин на която е ЯК „Порт Бургас”.

И тази година състезание от най-висок ранг ще има и във водната топка. От 10 до 13 май „Парк Арена ОЗК” ще бъде домакин на мачове от Европейската квалификация за юноши.
34-тият традиционен турнир по спортни танци „Купа Бургас” ще се проведе на 9 и 10 юни. На кортовете на ТК „Авеню” отново ще спорят най-добрите тенисисти при юношите до 16 г. в Европейската отборна купа по тенис на корт. Международният турнир по художествена гимнастика „Олимпия Къп” е през юли.

Август ще пристигне в Бургас с международния турнир по водна топка за Купа Бургас, с организатор СКВТ „Черноморец”. Борба, хандбал, рали и др. видове спорт са акцентът в месец септември. На 5 и 6 октомври край Бургас ще замирише на бензин. Тогава ще се проведе традиционният шампионат по автомобилизъм „Писта Бургас 2019”. Ноември ще е сезонът на плувните турнири, а спортните прояви ще продължат до следващите Коледни празници.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви