В целия вихър от тенденции, които връхлитат не само от модните подиуми, но и от онлайн средствата за „масово поразяване“, да не говорим за внушенията на стрийт стайла, има такива, от които да се откажем.

Ето деветте модни акцента, които да забравим през настоящата година:

Джапанките в градски условия

Има моменти, в които се чудя дали те не са осмото чудо на света! Опитите им да бъдат адаптирани към която и да е визия е крайно отегчителна. Да не споменаваме и „ексклузивното“ съчетание с чорапи – бели, пълен кошмар.

Не че някои звезди, като половинката на Хейли Болдуин Джъстин Бийбър, не ги разходиха, но те са ЗВЕЗДИ. Трябва понякога малко да тушират ослепителния си звезден блясък.

Вземете ги на морската си почивка, но не ги обувайте в градска среда.

Очилата с жълти стъкла

Тук няма какво да се каже! Единственото им приложение е, ако искате да убедите някой, че не можете да го придружите, защото не се чувствате добре. Няма как да не ви повярват, че сте болна!


Каубойските ботуши

Добре де, бяха моден писък. Чудя се кое изглежда по-ужасно, грозните маратонки, сякаш извадени от дълбоките архиви на баща ви, или ботушите със силно изявена уестърн стилистика.

Е, тези заострени ботуши, в които всеки крак изглежда грозен, взеха един връх преднина. Приемливи са само, ако отглеждате кон на верандата си.


Венците в косата

Пренаситихме се от този псевдо-провансалски романтизъм. Нека флоралните видове да виреят като поредния текстилен десен.


Шапката барета

Визията на френската артистична бохема е доста примамлива. След като от Dior ги „реанимираха“, успешно ги видяхме къде ли не. Но нека не прекаляваме, да ги оставим да си починат малко.


Чантата за кръст

Колкото и да са практични, могат да влязат и във функцията на колан, нека да ги оставим настрани. Когато ги видя, винаги се сещам за какичките по бензиностанциите от близкото минало.

Те ще бъдат приемливи единствено и само във мини вариант, на калъфи за неща от първа необходимост, такъв какъвто го видяхме в колекцията пролет-лято на Fendi.


Гривните на глезена

Ако не сте планирали ваканция в Индия или района, ги свалете веднага от крака си. Комбинацията с обувка на ток е в състояние да „срути“ цялата ви визия, независимо колко време, енергия и пари сте инвестирали.

Наскоро такава гривна видях „гордо да се кипри“ не само върху високо токче, но и под чорапогащник!!! Убедих се, че терминът „Модно извращение“ все още има място в лексиката.


Обеците пискюли

Въпреки цялото си разнообразие от вариации, станаха твърде досадни. Нали сте наясно, че няма как да се превърнат в конкуренция на перлите? Така че по-добре изровете наследството от перли завещано от баба ви, отколкото да залагате на текстилните пискюли. Тяхното място е накрая на килима.

Прозрачната чанта

Голямата истерия по прозрачния винил е в затишие, голямо затишие. Дори да сте в челните редици на отдадените на модата персони, не тръгвайте с прозрачна чанта, дори и да е Chanel. Запазете я за по нататък.
elle.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви