протест

Близки и приятели на прегазен преди повече от година от пиян шофьор велосипедист излязоха на протест пред съдебната палата в Бургас тази сутрин.

Там днес започва делото срещу Владимир Колев, който все още не се признава за виновен.

Ако бъде признат за такъв от съда и деянието се квалифицира като особено тежък случай, той може да получи между 5 и 20 години затвор.

Близките на 33-годишния Евелин Дуков, който загина на пътя, са събрали над 2000 подписа  под искане за промяна на Наказателния кодекс, като настояват пияните и дрогирани шофьори да получават по-тежки наказания.

Според тях по-адекватно е наказание между 10 и 30 години затвор.

В подписката са се включили граждани от цялата страна. Очакват и подкрепа от депутати.

33-годишният Евелин Дуков отивал с колелото от Царево до Приморско при съпругата си.

На входа на града е пометен от шофьор, карал в насрещното с 94 км/час.

След катастрофата водачът е избягал, заловен е по-късно. Установено е, че е карал с 2,7 промила алкохол в кръвта. Извършителят отрича да е виновен за катастрофата, като обяснява, че не помни нищо.

Прокурорът по делото посочи, че Колев има множество осъдителни присъди до момента за кражби и отнемане на МПС, което говори, че е склонен към извършване на престъпления и може да извърши ново такова. Предвид това, че е избягал след като блъсна велосипедиста. Всички доказателства сочат за авторството на деянието от страна на Колев, категоричен е прокурорът.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви