Трансформирайте стари книги, които вече не четете, в много интересни винтидж рафтчета за стената на всекидневната стая или на детската стая. Добре е да употребите книги с твърди корици, а ако искате комбинацията да е цветна и ярка, подберете корици в ярки разцветки. За да не се вижда основата, която е от метал, след монтажа можете да боядисате частите в разцветка, която е сходна на тази на стената, върху която сте монтирали книгите.

Можете да разположите няколко книги с различна големина на различни нива върху стената. Ако искате повече стабилност, за да съхранявате по-обемни вещи, захванете рафтчетата не с две, а с три метални скобки.

Какво ще е необходимо, за да ги изработите: стари книги с твърда корица по възможност; метални скоби с формата на Г; винтове за монтаж на скобите; по желание можете да употребявате лепило; дрелка.

Как да ги изработите:

Стъпка 1


Избършете с мокра кърпа повърхностите на книгите, които искате да трансформирате в рафтчета. Те няма да се повредят, така че ако някой ден решите да ги замените с други и да ги прочетете можете да ги демонтирате от стената.
Стъпка 2

В зависимост от дебелината на книгите и дължината на винтовете, пробийте отвори в корицата и в част от страниците на книгите. Разположението на скобите трябва да е в двата края на книгата, за да е стабилна основата. Пробийте долната корица, за да може отворената част на книгата да е в посока на стената, а подвързията да се вижда добре.
Стъпка 3


Изберете къде искате да монтирате книгите върху стената и пробийте отвори за скобите. Завинтете металните скобки върху стената, позиционирайте книгите върху основата и завинтете. Ако не искате да повреждате книгите, можете да монтирате скобка в центъра, леко нагоре, но трябва да съхранявате само леки вещи, тъй като книгата не е монтирана за основата. Можете да вмъкнете скобите между корицата и хартията, за да не се виждат, а да захванете с лепило. Можете да употребявате повече като бройка скоби, за да съхранявате повече вещи.

realsimple.com

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви