Хора ли са строили подземния град в Деринкую?

0
223
Мистерията в Деринкую

Помните ли, че героите от култовата сага „Звездни войни“ /предх. „Междузвездни войни“/? Те живееха под земята. Снимките за филма са били направени в малък подземен град в Тунис. Но онова, което реално откриват изследователите в подземния турски град Деринкую в областта Кападокия, надминава дори най-смелата филмова фантастика.

Тези изследвания започват от далечната 1963-а. Тогава един обикновен битов ремонт разкрива невероятния артефакт, с който учените се занимават и до днес. Най-сензационното от всичко е, че тези дни излезе новината, че

Деринкую е служел за „портал към други измерения“?

На дълбочина от 65 метра е изградено селище, чиято цел е била жителите му да нямат никаква нужда от контакт с външния свят?!? Тунелите и преходите между тях са били чудесно вентилирани, а на най-долното ниво е изградена водопроводна система – факти, които изумяват съвременните учени.

Какви са последните разкрития за това чудновато място? – В него, освен жилища, е имало храм, училище, складове за храни и за оръжия. Учените са категорични, че Деринкую е било обитавано от поне 20 000 човека /същества?/ едновременно.

Другият нов категоричен отговор на загадката е датировката – подземният град е бил построен в периода VIII—VII в. пр.н.е. от „огнепоклонници“, смятат учените. Нещо, което ги отвежда към подземните градове на зороастрийците.

Според изследователите на Деринкую през V в. н.е. той е служел за убежище на християни – истинско спасение от верските гонения срещу тях.

 

Изумяват строителните умения на създателите на Деринкую – проходите са прокопани във вулканична скала. И до днес те не са „помръднали“ – не се откриват никакви разрушения.

И най-любопитното от всичко е това, че досега учените са успели да проучат едва 8 от 20-те етажа на подземния град, а вече разполагат с толкова уникални разкрития, че отсега са категорични, че става въпрос за „портал към други измерения“.

Оказва се, че онова, което възприемаме като филмова фантастика, реално съществува. Остава да разберем, какви точно са били съществата, обитавали Деринкую, и други подобни подземни градове?… Човешки същества ли са били те, или подобни на героите от „звездните“ войни?…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here