За улесняване на потенциалните инвеститори, през 2019- та ще се разработи инвестиционен портал.

Той ще дава информация за свободните индустриални и офис площи, редът и условията за сертифициране на инвестиционни проекти, облекченията, които са предвидени за сертифицирани инвеститори. Освен държавни и общински площи и имоти, ще се даде възможност да се публикува и информация за частни бизнес имоти. Порталът ще съдържа информация за всички гимназии в града, специалностите в бургаските университети и инициативите, свързани с преквалифициране и идентифициране на кадри.

За да се осигури бърз и лесен достъп до потенциални партньори, ще се доразработи бизнес карта с информация за бургаските фирми, по сфера на дейност.

Тя ще бъде отворена за всички, които работят на територията на общината и желаят да се включат и идентифицират. Чрез портала ще се отговаря на запитвания, свързани със стартиране на бизнес, разрешителни режими, икономическа и статистическа информация.

Програма за стимулиране на малки и средни предприятия чрез осигуряване на средства за обучителни програми по предприемачество, данъчни промени, възможности за финансиране по европрограми и други важни за бизнеса теми.

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви