Групите „Рейдиохед“ (Radiohead), „Рокси мюзик“ (Roxy Music), „Деф Лепард“ (Def Leppard), „Дъ Зомбис“ (The Zombies), „Дъ Кюър“ (The Cure) и изпълнителките Джанет Джексън и Стиви Никс ще бъдат включени в рокендрол залата на славата през 2019 г., предаде Би Би Си.

Това е най-големият брой новоприети музиканти от 2004 г. насам, а с тях общият брой имена, включени в нея, ще станат 330

Никс вече е член на институцията като част от състава на групата Fleetwood Mac и така ще се превърне в първата жена, включена в залата на славата два пъти. „Да бъда призната за соловата си работа ме кара да си поема дълбоко въздух и да се усмихна. Това е славно чувство“, коментира тя.

В рокендрол залата на славата могат да бъдат включвани изпълнители, които са издали първия си албум поне преди 25 години. Def Leppard, Roxy Music и Стиви Никс влизат още от първия им опит, след като финалистите за признанието се гласуват от жури, съставено от около 1000 музиканти, критици и историци

Джанет Джексън успява да влезе чак от третия опит, въпреки че е една от най-успешните жени, изпълнители на Америка, както и единствената певица в историята на щатския чарт, която има три албума, от които всеки е с поне по пет хита в челната десетка на класациите.

Дори Джексън обаче не чака толкова дълго, колкото британската рок банда The Zombies. Те имат право да бъдат включени от 1989 г. и вече три пъти са били на финално гласуване. Пред изданието „Ролинг Стоун“ вокалистът Колин Блумстоун коментира, че в един момент са започнали да се съмняват, че това някога ще се случи.

Има голяма вероятност обаче Radiohead да не присъстват на церемонията по официалното им включване в залата, която ще се проведе на 29 март в Бруклин

„Не искам да съм груб, но ако ме питате какво бих предпочел да правя тази нощ, по-скоро бих си седял вкъщи пред камината или бих отишъл на концерт“, коментира китаристът на групата Ед О’Брайън по повод номинацията. Единствено басистът Колин Грийнууд сподели, че ще е „благодарен“ за честта, но призна, че останалата част от групата вероятно няма да сподели ентусиазма му.

Сред изпълнителите, които не влязоха във финалния списък тази година, са рапърът LL Cool J, групата Rage Against The Machine и електронните пионери Kraftwerk.

dnevnik.bg

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви