sex

Получаването на оргазъм е страхотно изживяване, което прилича на миниексплозия в тялото. Мускулите ви се съкращават, дъхът ви се ускорява и дори можете да се изпотите. Логично след това усилие на тялото може да се запитате колко калории горите по време на оргазъм?

Отговор на този въпрос за Mens’s Health дава д-р Учена Осаи – секс коуч и терапевт по сексуално здраве за LifeStyles Condoms. Ето и какво казва тя по темата: Колко калории се горят по време на оргазъм?

Осаи базира отговора си на изследване от 2013, което измерва цялостно колко калории се изразходват от двата пола по време на целия акт. Според него мъж изразходва около 4 калории на минута, а жените – по 3.

„Имайки предвид, че същинската част на сексуалното преживяване продължава около 6 мин това прави разход между 18 и 24 калории. Така че ако измерваме сърдечния ритъм и вземем предвид, че оргазмът продължава между 10 и 60 секунди, може да очаквате максимален разход на 4 калории“, коментира експертът

Дори да сте майстори на множествения оргазъм, не се заблуждавайте, че ще можете да хапвате допълнителни! Но от друга страна има куп причини да преследвате достигането на оргазми!

1. Те са натурално болкоуспокояващо.

2. Подобряват качеството на съня.

3. Подобряват настроението, зареждайки ви с хормони на щастието.

4. Гонят стреса и напрежението.

5. Подобряват когнитивните функции на мозъка.

6. Тонизират цялото тяло. И още нещо! „Дори еякулацията да не се случва всеки път при оргазъм, доказано е, че еякулация + оргазъм е добра превенция срещу рак на простатата“, категорична е Осаи.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви