От известно време се говори, че в дългоочаквания „Междузвездни войни: Епизод IX“ действието ще се развива по-късно от събитията в „Последните джедаи“. Сега вече знаем повече подробности за това. Джон Бойега сподели, че действието ще се развива една година след случилото се в „Епизод VIII“.

Това не е голяма изненада. Винаги е имало определен интервал време между събитията в отделните епизоди, единствено „Последните джедаи“ продължаваше директно историята от „Силата се пробужда“. Така остава да гадаем какво се случва за тази една година с отношенията между Роуз и Фин, как Кайло Рен се превръща в лидер на Първия орден и дали Рей е успяла изцяло да овладее Силата

Другата новина е, че в новия епизод ще дебютира едно ново лице. Това ще е елитен командир на Първия орден, който ще е нещо като заместник на героинята на Гуендолин Кристи от последните два филма. Известно е, че този командир ще бъде с червен шлем, но засега не знаем нищо повече за неговото включване в междузвездния екшън.

Дотук за строго секретния „Епизод IX“ знаем, че в него ще видим нов друид, както и че Кайло Рен отново ще бъде с маска. Говори се също, че до края на годината има вероятност да видим и първия тийзър. Иначе премиерата на финалния филм от сагата очакваме на 20 декември 2019 г.

cinefish.bg

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

thirteen + seven =