Дядо Коледа спортист

Дядо Коледа е най-известният старец в света. Фигурата му не предполага, че той се е занимавал със спорт под някаква форма. Добрият старец обаче си има футболен клуб на негово име ФК Санта Клаус (Рованиеми).

Тимът се състезава във финландската трета дивизия – Каконен. Ето и няколко спортни факта от биографията на Дядо Коледа и неговата дружина от джуджета, елфи и елени.

В края на 19-и век елени са използвани на мачовете от Хокейната лига на Северния полюс.

Задачата им е била да сигнализират за вкаран гол. Вероятно от тук произлиза наличието на звукова сигнализация при отбелязването на гол в хокея на лед.

* Традицията да се провеждат мачове от Хокейната лига на Северния полюс по време на Коледа е прекъсната през 1930 г., когато Дядо Коледа ангажира елените да теглят шейната с подаръците. Така няма кой да сигнализира при отбелязване на гол по време на срещите.

Пра-пра-правнукът на Дядо Коледа е трикратен шампион по конни надбягвания.

Той обаче е спрян от участия след това, след като генетични тестове доказали, че използваният от него кон всъщност е еленът Рудолф.

* През 1960 г. Международният олимпийски комитет отказва да включи състезанията с теглени от елени шейни в програмата за олимпийските игри в Скуо Вали. В отговор на това Дядо Коледа заплашва да отмени Коледа. МОК реагира и избира компромисен вариант, позволявайки спускане с шейни от отбори по девет състезатели. Надпреварата в тази дисциплина се проваля, тъй като нито една държава не успява да събере отбор за участие.

Снежанка, състезателка в маратонското плуване със световно признание, прекратява спортната си кариера,

за да се премести в Лапландия и да стане достоен за олимпийско злато майстор на коледни курабийки.

* След дълго обмисляне Дядо Коледа решава да оттегли кандидатурата на Лапландия за домакинство на олимпийски игри. Вместо това той се насочва към организиране на състезания със Северни елени през 2030 г.

* Като активен спортист Дядо Коледа е вратар на аматьорски хокеен отбор. За съжаление са наложени изисквания за екипировка. Поради невъзможността да бъде намерен достатъчно голям екип, Добрият старец прекратява кариерата си.

Елфът Унорс Опънслей, изобретателят на шейната на Дядо Коледа,

е бивш механик на автомобилни състезания от сериите НАСКАР в Аляска.

* Шефът на охраната на селото на Дядо Коледа – сержант Пепър Минтстикс, е нереализиран професионален голфър. Забранено му е да се състезава, тъй като вместо традиционните стикове е използвал захарни бастунчета.

Отборът Бойните джуджета държи рекорда за най-дълга победна серия в полупрофесионалния шампионат на Северния полюс по бой със снежни топки.

Тимът има 35 834 поредни победи за 437 сезона. Невероятната му серия е прекъсната през 1897 г., когато губи от Зелените елфи след дузпи.

Забележка: Всички посочени факти са само шега и не отговарят на истината, но пък са напълно в коледния дух.

Източник: Блиц.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви

one × two =