2880 разрешения за ползване са издадени от ДНСК от началото на годината до сега. Това показват данните на Дирекция национален строителен контрол. Разрешенията са за ползване на новопостроени или реконструирани обекти от пътната, екологичната и образователната инфраструктура. Изградени са нови предприятия и магазини, както и ВиК съоръжения.

Облекчи се и трафикът в един от най-натоварените участъци по Черноморието – от Бургас до Слънчев бряг, където в отсечката между Ахелой и Поморие беше изградено второ платно, както и директното трасе на обходния път на Ахелой. Така още преди старта на активния туристически сезон значително се улесни движението и се повиши безопасността на пътуващите. Инвестицията е със средства от бюджета и е на стойност 45 млн. лв.

Със средства по ОПРР 2014-2020 г. беше рехабилитирана още една важна пътна отсечка в региона –  15,5 км от второкласния път Варна-Добрич, който е  най-кратката връзка с Румъния на курортите по българското Черноморие.

Извършен беше ремонт и реставрация на три църкви – „Свети Архангел Михаил“ в гр. Трявна, на „Св. Йоан Алитургетос“ в Несебър и „Св. Архангел Михаил“ в гр. Рила. Това са паметници на културата, които бяха спасени от разруха

 

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви