С още една се увеличиха жертвите при тежката верижна катастрофа на пътя село Звъничиво – село Братаница край Пазарджик. Те вече са пет, съобщиха от МВР.

Сред вероятните причини за катастрофата според МВР са заледена настилка и намалена видимост заради гъстата мъгла. Движението в района е ограничено. Обходният маршрут е по път III-8402 с.Вaрвара – Септемврийски ханчета, съобщиха от АПИ.

Тежката катастрофа е станала тази сутрин около 7.00 часа. Сблъскали са се четири превозни средства. На мястото на инцидента незабавно са пристигнали екипи на пожарната, полицейски патрули и линейки.

„Пристигайки, спасителните екипи са установили верижна катастрофа между четири леки автомобила. В резултат на сериозния сблъсък четирима от пътуващите в автомобилите са починали на място. Трима са транспортирани от екипи на „Спешна помощ“ в пазарджишката болница, където е починала една от пострадалите. За изваждането им от силно деформираните автомобили се е наложило използването на режещи инструменти от пожарникарите“, обясниха от полицията, цитирани от „Фокус“.

Най-вероятно гъстата мъгла по трасето, хлъзгавата настилка и несъобразената скорост са довели до инцидента. Причините обаче все още се изясняват.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви