Куполът на църквата „Св. Пимен Зографски“ в бургаския квартал „Крайморие“ е изцяло изографисан. Това съобщи свещеник Стелиян Кунев и благодари за всички дарители за богоугодното дело. До момента от спестявания на църквата и дарителска кампания са събрани близо 17 хил. лева, с които започна работата по купола. Следващият етап от изографисването ще обхване пандантивите на храма и с това ще бъде приключена най-трудната и видима част за миряните. Върху пандантивите ще бъдат представени четиримата евангелисти – светите апостоли Матей, Марк, Лука и Йоан.

Всеки може да види напредъка на зографите в неделя – 23 декември, когатo скелето вече ще бъде демонтирано. От 9:00 ч. ще бъде отслужена света божествена литургия, а от 11:00 ч. ще започне тържество на неделното училище към храма в Крайморие. На него ще се проведе и благотворителен базар, средствата от който децата ще дарят за лечението на техен връстник.

Припомняме, че в началото на месец ноември т. г. започна дарителска кампания на Инициативен комитет, оглавяван от проф. д-р Севдалина Турманова – зам.-областен управител на Област Бургас. Целта е набиране на сумата от 90 хил. лева за зографисването на 250 кв. м от вътрешността на храма. При натрупването на средства се изографисва определена архитектурна част. За да започне следващия етап са нужни 15 хил. лева, а желанието на зографите е работата им да приключи преди Великден.

Дарителската сметка за зографисване на храм „Св. Пимен Зографски“ е:

IBAN: BG91BUIN95611100616355

BIC: BUINBGSF

Алианц банк България, клон Бургас

Основание: изографисване.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви