Апелативна прокуратура – Бургас протестира решение на съда, с което е изменена постановената от Окръжен съд – Бургас присъда, според която подсъдимият Кирил Христов бе признат за виновен за умишлено убийство на мъж. Първоинстаниционният съд бе наложил наказание в размер на 7 години „лишаване от свобода“ на Киро Принца.

Със свое решение от 30.11.2018 г. Апелативен съд – Бургас преквалифицира деянието от такова по чл.115 НК (умишлено убийство), в такова по чл.122 от НК (причиняване на смърт по непредпазливост) и намали наложеното наказание на Принца от 7 години на 4 години „лишаване от свобода“.

Тази част от съдебното решение е протестирана от Апелативна прокуратура – Бургас. В протеста е мотивирана тезата, че деянието е преквалифицирано неправилно и наложеното наказание е явно несправедливо. Посочено е също така, че е допуснато нарушение в процесуалните правила, изразило се в превратно тълкуване на факти.

С протеста се иска подсъдимият Кирил да бъде признат за виновен по първоначално предявеното му обвинение по чл.115 от НК, като се увеличи наложеното му наказание от 4 години на 14 години „лишаване от свобода“, което да бъде изтърпяно при „строг“ режим в затвор.

Оставете отговор

Please enter your comment!
Моля въведете името ви